Belediye Başkanı Adayım…

Yerel seçimlere çok az bir zaman kaldı.

Yerel seçimlere çok az bir zaman kaldı. Siyasi Partiler adaylarını belirlemek için yoğun bir çalışma dönemini geride bırakırken, henüz ismi açıklanmayan adayları da belirlemek için son görüşmeleri hızlandırmış bulunuyorlar.

Tüm siyasi partiler biliyor ki; il, ilçe ve beldelerimizin kalkınması, o bölgede yaşayan insanların kaliteli bir yaşam sürmesi için yerel seçimlerin sonrasında çok doğru başkanlarla yola devam edilmesi gerekiyor. Bu nedenledir ki partiler doğru adayı seçimlere aday göstererek seçmenin oyuna talip olacaklardır.

Peki, partilerimiz aranan birçok özellikleri göz önüne alırsak aday bulma konusunda zorlandılar mı, ya da hâlâ bulma konusunda zorlanıyorlar mı?

Bu soruya cevabım tüm partiler için evet olacak. Aday başvurusunun çok olduğu partilerde doğru adayı seçmek, az olan ya da hiç olmayan partilerde ise kimi aday göstereceğiz zorlanması.

Burada önemli olan bir seçmen olarak benim kime oy vereceğim. Adayda hangi özellikleri aramam gerektiği. Şehrimi, ilçemi ya da beldemi hangi aday en iyi şekilde yönetebilir? Seçildikten sonra bir vatandaş olarak kimin kapısı yüzüme her zaman açık kalır?

Benim bir belediye başkanından en önemli beklentilerim;

    Etkili bir şekilde iletişim kurabilmesi, vatandaşla ilişkileri yönetebilmesi ve toplumu bilgilendirebilmesi. İyi bir iletişim, belediye başkanının politikalarını ve hedeflerini açıkça iletebilmesini sağlar.

    Güçlü liderlik yeteneklerine sahip olmalası. İyi bir lider, ekibi yönetebilir, vizyon oluşturabilir ve toplumu etkileyebilir.

    Toplumun güvenini kazanabilmek için dürüst ve güvenilir olması. Şeffaflık, hesap verebilirlik ve etik değerlere bağlılık önemlidir.

    Karşılaşılan sorunları çözebilecek analitik ve yaratıcı düşünme becerilerine sahip olması.

Belediye yönetiminde karşılaşılan pratik sorunlara etkili çözümler getirebilmek kritiktir.

    Belediye çalışanları ve diğer yerel yönetim birimleri ile etkili bir şekilde işbirliği yapabilmesi ve ekip çalışmasını teşvik edebilmesi.

    Toplumsal sorunlara duyarlı olması ve toplumun ihtiyaçlarına duyarlılık göstermesi.  Katılımcı bir yönetim anlayışı, halkın belediye kararlarına katılımını artırabilir.

    Bütçe yönetimi, kaynak tahsisi, projelerin planlanması ve yönetilmesi konularında becerikli olması. İyi bir organizasyon ve kaynak yönetimi, belediyenin başarılı olmasında önemli bir rol oynar.

    Belediyenin uzun vadeli hedeflerini belirleyebilmesi ve bu hedeflere ulaşmak için stratejik planlar yapabilmesi. Vizyon sahibi olmak, belediyenin gelişimine yön vermede önemlidir.

    En önemlisi ise; adil ve herkese eşit mesafede olması. Vatandaşın beklentisinin, partisinin beklentisinden önce gelmesi.

Bu özelliklere sahip olan bir aday, partisi ne olursa olsun benim oyumu alacaktır. Ben oyumu partiye değil, bana kaliteli bir yaşam standardı sağlayacak olan adaya vereceğim.

Bu seçimler öncelikle ülkemiz, ilimiz ve sonrasında ilçelerimiz için hayırlı olur. İnşallah hak eden adaylar seçilir. İnşallah Allah korkusu olanlar bu ipi göğüsler. İnşallah seçilen başkan hepimizin başkanı olur.  İnşallah.