Konya'da ekmeğe zam geldi

Konya'nın bazı ilçelerinde ekmeğe gelen zammın ardından zam merkezde de ekmeğe zam geleceği bildirildi. 200 gram ekmeğin 4 liradan 5 TL'ye yükselmesi öngörülüyor

Seçimlerinden ardından zamlar arka arkaya gelmeye devam ediyor. Bugün çay gelen ve  gece yarısından sonra ise benzin ve motorine gelmesi beklenen zamdan sonra bir zam haberi de ekmekten geldi.

Merhaba gazetesinden Emre Özgül'ün haberine göre Türkiye'nin en kaliteli ekmek üretiminin yapıldığı iller arasında yer alan Konya'da bazı ilçelerden de zam haberleri gelmeye başladı. Yunak'ta 200 gram ekmeğin 5 liraya satıldığı duyuruldu.

Konya şehir merkezinde de ekmeğe zam gelip gelmeyeceği merak edilirken, Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, “An itibarıyla ekmekte bir çalışmamız yok ama olmayacak da değil” dedi.

2022 yılının haziran ayında ekmeğe yüzde 40 zam yapılmış ve 2,5 liradan satılan 200 gram ekmeğin fiyatı 3,5 liraya yükselmişti. Kasım ayında gelen son zam ile birlikte ekmek fiyatı Konya’da 4 lira olmuştu. Kalitesine göre ekmeğin ucuz olduğunu söyleyen fırıncılar ise aşırı girdi maliyetinden ötürü ekmeğe zam yapılması gerektiğini söylüyor. Konya'da 200 gram ekmek için beklenti ise 5 lira. Zammın birkaç hafta içinde hayata geçirilmesi bekleniyor.

YUNAK'TA EKMEK 5 LİRA OLDU

Konya'nın Yunak ilçesinde ekmeğe zam geldi. Söz konusu zamla birlikte Yunak'ta 200 gram ekmek 5 liradan satılıyor.