NEÜ'de öğrenci sayısı düşecek 2. öğretim kapatılacak

Rektör Zorlu yeni dönemde de yürüyen değil, koşan bir üniversite olacaklarını Türkiye'de ilk 5, dünyada da ilk 500 üniversite arasına olmak için iddialı olduklarını söyledi.

NEÜ Rektörü Profesör Cem Zorlu 5.nci geleneksel basın toplantısında,  yeni dönemde yürüyen değil, koşan bir ekiple yola çıktıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden aynı göreve atanan Zorlu, yeni ekibi ile düzenlediği basın toplantısında, bugüne kadar yaptıkları hizmetlerinin saymakla bitirilemeyeceğini vurgularken, “Hedefimiz devlet üniversiteleri arasında Türkiye’de ilk 5, dünyada da ilk 500 üniversite arasında olmak için çok çalışacağız” şeklinde konuştu.

Ciddi donanımlı bir kadroya sahip olduklarını ve bu kadro ile Konya’ya çok değerler kazandıracaklarının altını da çizen Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, yeni dönemde de yatırımların hızla süreceğini belirtirken “Konya’da adı en fazla konuşulan bir üniversite olmak için koşacağız. Biz üniversite olarak başarıya odaklandık. Bu yarışı artırmak içinde ödül koyduk. Marka bir üniversite olacağız. Türkiye’de ve dünyada adımızdan söz ettireceğiz. Bizim üniversitede yurt dışına gidemeyen bir akademisyen olmayacak” dedi. 

Zorlu, yeni dönemde 40 bin olan öğrenci sayısını 30 bine düşüreceklerini de açıklayan Rektör Zorlu, ikinci öğretimi kapatacaklarını ve yatay değil, dikey büyüyeceklerini de sözlerine ekledi.

KONYAOLAY