RTÜK Başkanı Şahin "lisansız televizyon yayınlarını durduracağız"

TV 41'de, Fazilet Özkurt'un sunduğu  'Dipnot' adlı programa konuk olan  RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, RTÜK lisansı olmayan sözde TV adı altında sosyal medyadan yayın yapanların önüne geçeceklerini söyledi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu  “RTÜK“ Başkanı Ebubekir Şahin Kocaeli’de yayın yapan TV41’de canlı yayında önemli konulara değindi.

Özellikle yerel medyanın ciddi anlamda bir desteğe ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Şahin, “İlgili STK'lar tarafından da gündeme getirilen bir konu ve ne zaman yerel medyayla muhatap olsak bu sorun bizim karşımıza geliyor. Biz bununla ilgili ilk hazırlıklarımızı yaptık. Ancak meclisin yoğunluğu nedeni ile  bu kanunun meclisten çok hızlı bir şekilde geçmesi mümkün olmuyor” şeklinde konuştu.

ARTI Dijital Medya Platformu üzerinden yayın yapan bazı televizyonlardan gelen soruları da cevaplayan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, KONYAOLAYTV  Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Soylu’nun “Eline her mikrofon alan TV adı altında sosyal medya üzerinden yayın yapıyor. RTÜK bunun önüne geçilmesi için  ne gibi bir çalışma yapıyor” şeklindeki sorusuna “Maalesef bu çok ciddi bir sorun. Bizden lisans  alan, maddi ve manevi  bedeller ödeyen televizyon kuruluşları, bu konuda büyük haksızlığa uğruyor. Ama biz YouTube ile bunun görüşmelerini yapıyoruz. Valiliklere yazılar yazdık. Bu konu eninde sonunda çözüme kavuşacak. Yayın lisansı olmadan dijital platformda yayın yapanların önüne geçeceğiz” şeklinde cevap verdi.

KONYAOLAY.COM